Nowości

CIASTO ORKISZOWO-SŁONECZNIKOWE CIASTO Z GRUSZKĄ

CIASTO ORKISZOWO-SŁONECZNIKOWE

Ciasto Orkiszowo-Słonecznikowe to 100% mieszanka do produkcji ciasta biszkoptowo- tłuszczowego na bazie mąki orkiszowej z dodatkiem ...

więcej

CIASTO Z GRUSZKĄ

Czy to zima, czy lato, klasyczny smak owoców saducieszy się popularnością wśród łasuchów. Nowe Ciasto z Gruszką ...

więcej
więcej nowości

Kontakt

00 48 71 31 62 124
00 48 71 31 62 361
credin.sobotka@credin.com.pl

Nowości Credin
CIASTO Z GRUSZKĄ

CIASTO Z GRUSZKĄ

Czy to zima, czy lato, klasyczny smak owoców saducieszy się popularnością wśród łasuchów. Nowe Ciasto z Gruszką ujmuje wyjątkowym, delikatnym smakiem gruszki,wywiedzionym z naturalnego koncentratu tego owocu.Dzięki Ciastu z Gruszką Twoja cukiernia może zaoferować liczne pyszne ciasta i desery o lubianym smaku i pełnym aromacie.

czytaj więcej...
RZEMIEŚLNICZY NA ZAKWASIE ŻYTNIM

RZEMIEŚLNICZY NA ZAKWASIE ŻYTNIM

SIĘGNIJ PO RZEMIEŚLNICZY – WYJĄTKOWY BOCHENEK

Piękna, głęboka barwa, naturalnie chropowata faktura bochenka Rzemieślniczego i charakterystyczny zapach zakwasu żytniego wyróżniają go od pierwszej chwili. Wyborny smak i znakomite właściwości odżywcze zawdzięcza elegancji składu, opartego na mieszance wartościowych ziaren a pozbawionego substancji dodatkowych.Rzemieślniczy jest 100% mieszanką do produkcji bochenków bez dodatku mąki i drożdży na bazie zakwasu żytniego oraz ziaren zbóż i nasion roślin oleistych oraz błonnika roślinnego.

Zalety:

  • Czysta etykieta
  • Prosty sposób przygotowania, bez konieczności prowadzenia długotrwałego procesu fermentacji oraz przy małym nakładzie pracy,
  • Wyjątkowe walory odżywcze 
  • 100% surowców pochodzenia roślinnego
  • Przyjazny dla wegetarian oraz dla osób z wysoką świadomością żywieniową
  • Bez utraty walorów, aż do 7 dni.

czytaj więcej...
CREDI MINT

CREDI MINT

Nowe ciasto Credi Mint to pyszny mariaż subtelnej słodyczy z chłodną świeżością mięty. Swój smak i aromat zawdzięcza naturalnemu olejkowi miętowemu. Dzięki Credi Mint możesz wzbogacić ofertę cukierni o dystyngowane, eleganckie desery i oryginalne, orzeźwiające ciasteczka.

czytaj więcej...
CIASTO ORKISZOWO-SŁONECZNIKOWE

CIASTO ORKISZOWO-SŁONECZNIKOWE

Ciasto Orkiszowo-Słonecznikowe to 100% mieszanka do produkcji ciasta biszkoptowo- tłuszczowego na bazie mąki orkiszowej z dodatkiem prażonych i naturalnych nasion słonecznika. Ciasto wypieczone według rekomendowanej receptury jest źródłem błonnika.

Zalety:

  • źródło błonnika 3,1 g / 100 g 
  • harmonijny smak oparty na lekko orzechowej nucie mąki orkiszowej, prażonym słoneczniku i aromacie karmelizowanego masła,
  • ciekawa barwa wynikająca z zastosowania cukru brązowego i ciemnej mąki orkiszowej (bez barwników)
  • szybkość i łatwość przygotowania,
  • delikatny i wilgotny miękisz
  • doskonała struktura o małej porowatości,
  • różnorodne możliwości zastosowania tj. rolady, placki, torty, ciastka bankietowe oraz ciastka kruche itp.

czytaj więcej...
CIASTECZKA IG

CIASTECZKA IG

Przedstawiamy Ciasteczka IG, nową, słodką przekąskę odpowiadającą na współczesne trendy żywieniowe. Biały cukier (sacharozę) całkowicie wyeliminowano z receptury Ciasteczek IG, zastępując go maltitolem, charakteryzującym się niższą kalorycznością oraz niższym indeksem glikemicznym. Ciasteczka IG opracowano na bazie pełnoziarnistej mąki graham, otrąb oraz płatków pszennych, z subtelnym dodatkiem ziaren słonecznika. Wypieczone Ciasteczka IG charakteryzują się:

  • niskim indeksem glikemicznym* - 26,2 / 33,2
  • niskim ładunkiem glikemicznym* - 13,1 / 16,6
  • wysoką zawartością błonnika pokarmowego* - 7 g lub 7,8 g/100 g

*w zależności od receptury wykonawczej.

 

czytaj więcej...