Nowości

RZEMIEŚLNICZY NA ZAKWASIE ŻYTNIM CIASTO ORKISZOWO-SŁONECZNIKOWE

RZEMIEŚLNICZY NA ZAKWASIE ŻYTNIM

SIĘGNIJ PO RZEMIEŚLNICZY – WYJĄTKOWY BOCHENEKPiękna, głęboka barwa, naturalnie chropowata faktura bochenka Rzemieślniczego i charakterystyczny ...

więcej

CIASTO ORKISZOWO-SŁONECZNIKOWE

Ciasto Orkiszowo-Słonecznikowe to 100% mieszanka do produkcji ciasta biszkoptowo- tłuszczowego na bazie mąki orkiszowej z dodatkiem ...

więcej
więcej nowości

Kontakt

00 48 71 31 62 124
00 48 71 31 62 361
credin.sobotka@credin.com.pl

RECEPTURY CREDIN


Poniżej mamy przyjemność przedstawić Państwu wybrane receptury dla zastosowania mieszanek Credin. W celu przeglądania receptur według kategorii proszę użyć menu znajdującego się po lewej stronie.



Życzymy udanych wypieków!

CIASTECZKA IG

CIASTECZKA IG

Przedstawiamy Ciasteczka IG, nową, słodką przekąskę odpowiadającą na współczesne trendy żywieniowe. Biały cukier (sacharozę) całkowicie wyeliminowano z receptury Ciasteczek IG, zastępując go ...

czytaj więcej...
CREDI MINT

CREDI MINT

Nowe ciasto Credi Mint to pyszny mariaż subtelnej słodyczy z chłodną świeżością mięty. Swój smak i aromat zawdzięcza naturalnemu olejkowi miętowemu. Dzięki Credi Mint możesz wzbogacić ofertę cukierni o dystyngowane, eleganckie desery i oryginalne, orzeźwiające ciasteczka.

czytaj więcej...
CIASTO ORKISZOWO-SŁONECZNIKOWE

CIASTO ORKISZOWO-SŁONECZNIKOWE

Ciasto Orkiszowo-Słonecznikowe to 100% mieszanka do produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego na bazie mąki orkiszowej z dodatkiem prażonych i naturalnych nasion słonecznika. Ciasto wypieczone według rekomendowanej receptury jest źródłem błonnika.

Zalety:

  • źródło błonnika 3,1 g / 100 g 
  • harmonijny smak oparty na lekko orzechowej nucie mąki orkiszowej, prażonym słoneczniku i aromacie karmelizowanego masła,
  • ciekawa barwa wynikająca z zastosowania cukru brązowego i ciemnej mąki orkiszowej (bez barwników)
  • szybkość i łatwość przygotowania,
  • delikatny i wilgotny miękisz
  • doskonała struktura o małej porowatości,
  • różnorodne możliwości zastosowania tj. rolady, placki, torty, ciastka bankietowe oraz ciastka kruche itp.

czytaj więcej...