Nowości

CIASTECZKA IG CIASTO Z GRUSZKĄ

CIASTECZKA IG

Przedstawiamy Ciasteczka IG, nową, słodką przekąskę odpowiadającą na współczesne trendy żywieniowe. Biały cukier (sacharozę) całkowicie wyeliminowano ...

więcej

CIASTO Z GRUSZKĄ

Czy to zima, czy lato, klasyczny smak owoców saducieszy się popularnością wśród łasuchów. Nowe Ciasto z Gruszką ...

więcej
więcej nowości

Kontakt

00 48 71 31 62 124
00 48 71 31 62 361
credin.sobotka@credin.com.pl

CZYSTOZIARNISTY WHOLE&PURE
wróc do listy receptur >> Drukuj recepture

BATON CZYSTOZIARNISTY WHOLE&PURE

BATON CZYSTOZIARNISTY WHOLE&PURE

Czystoziarnisty Whole&Pure w formie batona wychodzi naprzeciw potrzebom klientów, oferując pożywną i pyszną przekąskę bez kompromisów. Łatwy w przygotowaniu, pełnowartościowy przysmak wyróżnia się bogactwem ziaren i wysoką zawartością błonnika oraz wyjątkowym smakiem.

Zalety Czystoziarnistego Whole&Pure w formie batona:
+ Przejrzysty skład
+ Bez mąki, bez drożdży, wolny od GMO
+ Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
+ Nowoczesna, przystępna forma batonika
+ Naturalny wygląd i wyśmienity smak
+ Wysoka dowolność wariantowania składu – możliwość dodania bakalii, orzechów czy suszonych owoców
+ Doskonale wpisuje się w trendy promocji żywności naturalnej i popularność drobnych przysmaków na wynos

  • Receptura Baton 4300 g
    • CZYSTOZIARNISTY WHOLE&PURE - 06-0291-001-0 1000 g
    • Mleko zagęszczone słodzone 1600 g
    • Wiórki kokosowe 300 g
    • Żurawina suszona 400 g
    • Słonecznik łuskany 200 g
    • Pestki dyni 200 g
    • Sezam 100 g
    • Orzechy ziemne 500 g
  • Metoda:
    Mleko zagęszczone podgrzać do ok. 40 °C. 
    Połączyć wszystkie składniki razem do uzyskania jednolitej konsystencji. 
    Czas mieszania: ok. 2 min na wolnych obrotach 
    Blachę 40×60 cm pokryć papierem silikonowym.
    Rozsmarować ciasto na blasze na grubość ok. 1,5 cm.
    Temperatura pieczenia: 130 °C 
    Czas pieczenia: ok. 60 min
    Kroić po 15 min na porcje 3×10 cm.

    Opcjonalnie dekorować czekoladą.

przejdź do kalkulatora >>