Nowości

RZEMIEŚLNICZY NA ZAKWASIE ŻYTNIM CIASTO ORKISZOWO-SŁONECZNIKOWE

RZEMIEŚLNICZY NA ZAKWASIE ŻYTNIM

SIĘGNIJ PO RZEMIEŚLNICZY – WYJĄTKOWY BOCHENEKPiękna, głęboka barwa, naturalnie chropowata faktura bochenka Rzemieślniczego i charakterystyczny ...

więcej

CIASTO ORKISZOWO-SŁONECZNIKOWE

Ciasto Orkiszowo-Słonecznikowe to 100% mieszanka do produkcji ciasta biszkoptowo- tłuszczowego na bazie mąki orkiszowej z dodatkiem ...

więcej
więcej nowości

Kontakt

00 48 71 31 62 124
00 48 71 31 62 361
credin.sobotka@credin.com.pl

CZYSTOZIARNISTY WHOLE&PURE
wróc do listy receptur >>

BOCHENEK CZYSTOZIARNISTY WHOLE&PURE

BOCHENEK CZYSTOZIARNISTY WHOLE&PURE

Przedstawiamy Czystoziarnisty Whole&Pure, wyjątkowy, pożywny bochenek przełamujący stereotypowe myślenie o pieczywie. Stworzony z myślą o stale zwiększającej się grupie klientów świadomych żywieniowo, Czystoziarnisty Whole&Pure nie zawiera mąki ani drożdży. Niezwykle prosta receptura pozwala na szybkie przygotowanie innowacyjnego produktu, wolnego od substancji dodatkowych, za to obdarzonego wyśmienitymi właściwościami odżywczymi. Czystoziarnisty Whole&Pure – bogaty z Natury.
Składniki bochenka po wypieku według rekomendowanej receptury Credin:woda; płatki owsiane; pestki dyni; ziarno słonecznika; nasiona lnu; płatki sojowe; olej rzepakowy; miód pszczeli; błonnik; sezam; preparowane ziarno żyta; preparowane ziarno orkiszu; kiełki żytnie słodowane; sól; przyprawa mielona.


Zalety Czystoziarnistego Whole&Pure
:
+ Wolny od substancji dodatkowych
+ Bez mąki, bez drożdży, wolny od GMO
+ Źródło białka
+ Wysoka zawartość błonnika pokarmowego, kwasów tłuszczowych nienasyconych i wielonienasyconych
+ Źródło kwasów tłuszczowych Omega-3
+ Niski indeks glikemiczny*: 14, ładunek glikemiczny: 28
+ Piękny, naturalny wygląd z wyeksponowanymi ziarnami i wyśmienity, oryginalny smak
+ Innowacyjny produkt, prosty w przygotowaniu i wypieku
+ Pełne wsparcie marketingowe w postaci oprawy oraz kampanii w internecie
+ Produkt zaopiniowany przez Katedrę Żywienia Człowieka, Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
 

*Na podstawie opinii dotyczącej właściwości odżywczych produktu Czystoziarnisty Whole&Pure wydanej 1.10.2015 r. przez Katedrę Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodnicznego we Wrocławiu

  • Receptura Bochenek 2285 g
  • Metoda:
    Połączyć wszystkie składniki razem do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Czas mieszania: ok. 2 min na wolnych obrotach 
    Czas leżakowania: ok. 1,5-2 godz. Można także podzielić wymieszane ciasto od razu i leżakować w foremkach.W trakcie leżakowania w foremkach spryskać powierzchnię wodą.
    Naważka: 550 g (140×90×65 mm) Można także użyć formy Natura o naważce 4000 g.
    Temperatura pieczenia: 180 °C
    Czas pieczenia: ok. 60 min + 10 min osuszania bez foremki
    (dla formy Natura – ok. 90 min + 10 min)
    Uwaga:
    Kroić po 24 godzinach.  

przejdź do kalkulatora >>