we create solutions
CREDIN PRO IG

Pieczywo Credi ProIG

Czy wiesz, że codzienne nawyki żywieniowe
mają ogromny wpływ na zdrowie i samopoczucie?

Konsumenci też już wiedzą, dlatego wybierają produkty mogące wesprzeć ich zdrowe wybory! 

Dzisiaj prezentujemy pieczywo, po które chętnie będą sięgać osoby dbające o swoją sylwetkę,
poszukujące zdrowych form pieczywa i FIT ciekawostek. 

Pieczywo o niskim indeksie glikiemicznym – to połączenie smaku i funkcjonalności!
Pozwól odkryć ten produkt Twoim klientom już teraz!

Pieczywo Credi ProIG

Zalecany sposób wykonania:

CREDI ProIG
Mąka pszenna T-750
Drożdże
Woda

1000 g
1000 g
60 g
1000 g

Metoda:

Ubić wszystkie składniki razem.

Czas ubijania:

4 min. wolne, 6 min. szybkie obroty

Temp. ciasta:

26-28 °C

Leżakowanie:

15 min.

Naważka:

Podzielić ciasto na kęsy; naważka – 550 g (chleb z koszyka);
foremka (21×12 cm) – 400 g

Garowanie:

temp. 30 °C, wilg. 75 %, czas – ok. 40 min.
Naciąć wierzch chlebów wg. uznania.

Temp. pieczenia:

230 °C / 210 °C z zaparowaniem

Czas pieczenia:

ok. 50 min.

Pieczywo z niskim indeksem glikiemicznym

Pieczywo Credi ProIG to produkt który powinien znaleźć się w każdej piekarni, ponieważ rośnie liczba konsumentów zainteresowanych produktami prozdrowotnymi. Taka opcja może być atrakcyjna także dla osób które powinny kontrolować poziom cukru we krwi.

Wprowadzenie zdrowszych produktów może przyczynić się do pozytywnego wizerunku piekarni

Piekarnia jako miejsce, które dba o zdrowie swoich klientów. To może przyciągnąć konsumentów, którzy kierują się zasadami zbilansowanego odżywiania.

Rynek zdrowej żywności stale rośnie.

To szansa, na poszerzenie oferty i zaproponowanie produktów z wyższą marżą. Pozwól odkryć to pieczywo swoim klientom już teraz!

Czy wiesz, że:

Zainteresowanie pieczywemo niskim indeksie glikiemicznym stale wzrasta – nasz produkt to gwarancja jakości. Produkt smaczny, a jednocześnie funkcjonalny.

4

Krzysztof Markiewicz

Konsultant technologiczny

KUCHARZ

Credi ProIG

Pozwól odkryć ten produkt Twoim klientom już tera