Credi Bread Pro Keto Ziarno
Odkryj nowe pieczywo KETO,
które powinno znaleźć się w ofercie każdej piekarni!
Rewolucja w podejściu do odżywiania właśnie się dzieje – konsumenci poszukują nowych produktów,
które będą zgodne z ich oczekiwaniami.
CREDI BREAD PRO KETO ZIARNO idealnie wpisuje się w obecne trendy.
Nie przegap okazji, aby przyciągnąć nowych klientów i zadowolić tych, którzy cenią styl życia zgodny z filozofią KETO.
Wprowadź produkt do swojej oferty i zobacz, jak szybko zyskuje popularność wśród miłośników
produktów o obniżonej zawartości węglowodanów.
*Bochenek otrzymany zgodnie z poniższą recepturą zawiera o 87% mniej węglowodanów niż pieczywa z ziarnami bez mąki i drożdży
Credi Bread Pro Keto Ziarno
Receptura:
CREDI BREAD PRO KETO ZIARNO
Słonecznik
Sól
Olej roślinny
Woda
Jaja**
Metoda:
Połączyć wszystkie składniki razem
do uzyskania jednolitej konsystencji.
Czas mieszania: ok. 2 min.
na wolnych obrotach.
** Dodatek opcjonalny
1000 g
200 g
20 g
60 g
600 g
100 g
Czas leżakowania: 1,5-2 godz.
Można także podzielić wymieszane ciasto
od razu i leżakować w foremkach.
W trakcie leżakowania spryskać
powierzchnię wodą.
Naważka: 500 g (foremka 140x90x65 mm)
Temp. pieczenia: 180 °C
Czas pieczenia: ok. 60 min.
(bez zaparowania) + 10 min.
osuszania bez foremki.
Czy wiesz, że:
Według Google Trends, temat „Dieta ketogeniczna” w Polsce od 2019 roku do dzisiaj
był wyszukiwany niemal 5-krotnie częściej.
W 2023 roku około 20% konsumentów zadeklarowało, że wypróbowało wersję diety niskowęglowodanowej (low carb, keto lub paleo), co jest większym odsetkiem niż łączna liczba konsumentów, którzy spróbowali diet wegańskich (4% konsumentów).
Odsetek osób stosujących dietę keto utrzymuje się na stałym poziomie od 2021 roku, co wskazuje, że ta dieta pozostanie popularna na dłużej.***
*** Źródło: HW2023, The Hartman Group