Pieczywo Credi ProIG
Czy wiesz, że codzienne nawyki żywieniowe
mają ogromny wpływ na zdrowie i samopoczucie?
Konsumenci też już wiedzą, dlatego wybierają produkty mogące wesprzeć ich zdrowe wybory!
Dzisiaj prezentujemy pieczywo, po które chętnie będą sięgać osoby dbające o swoją sylwetkę,
poszukujące zdrowych form pieczywa i FIT ciekawostek.
Pieczywo o niskim indeksie glikiemicznym – to połączenie smaku i funkcjonalności!
Pozwól odkryć ten produkt Twoim klientom już teraz!
Pieczywo Credi ProIG
Zalecany sposób wykonania:
CREDI ProIG
Mąka pszenna T-750
Drożdże
Woda
1000 g
1000 g
60 g
1000 g
Metoda:
Ubić wszystkie składniki razem.
Czas ubijania:
4 min. wolne, 6 min. szybkie obroty
Temp. ciasta:
26-28 °C
Leżakowanie:
15 min.
Naważka:
Podzielić ciasto na kęsy; naważka – 550 g (chleb z koszyka);
foremka (21×12 cm) – 400 g
Garowanie:
temp. 30 °C, wilg. 75 %, czas – ok. 40 min.
Naciąć wierzch chlebów wg. uznania.
Temp. pieczenia:
230 °C / 210 °C z zaparowaniem
Czas pieczenia:
ok. 50 min.
Pieczywo z niskim indeksem glikiemicznym
Pieczywo Credi ProIG to produkt który powinien znaleźć się w każdej piekarni, ponieważ rośnie liczba konsumentów zainteresowanych produktami prozdrowotnymi. Taka opcja może być atrakcyjna także dla osób które powinny kontrolować poziom cukru we krwi.
Wprowadzenie zdrowszych produktów może przyczynić się do pozytywnego wizerunku piekarni
Piekarnia jako miejsce, które dba o zdrowie swoich klientów. To może przyciągnąć konsumentów, którzy kierują się zasadami zbilansowanego odżywiania.
Rynek zdrowej żywności stale rośnie.
To szansa, na poszerzenie oferty i zaproponowanie produktów z wyższą marżą. Pozwól odkryć to pieczywo swoim klientom już teraz!
Czy wiesz, że:
Zainteresowanie pieczywemo niskim indeksie glikiemicznym stale wzrasta – nasz produkt to gwarancja jakości. Produkt smaczny, a jednocześnie funkcjonalny.
Krzysztof Markiewicz
Konsultant technologiczny